Bør du oppsøke lege?

Bør du oppsøke lege?

Illustrasjon Shutterstock.

Når bør du egentlig snakke med legen? Om du har hodepine eller symptomer som kommer tilbake over tid, og som går utover hverdagen din, bør du oppsøke lege.

Dette gjelder også om den eksisterende hodepinen blir verre eller endrer seg. Det er ingen undersøkelser som kan fastslå at du har migrene, men de klassiske symptomene er vanligvis nok for å stille en diagnose. Noen ganger kan det være nødvendig å gjøre undersøkelser for å utelukke andre tilstander som kan forårsake plagene.

Les også Usikker på om hodepinen kan være migrene? Hodepinespesialist Tine Poole forklarer hva du bør gjøre.

Fortell legen om hodepinen din

Det er viktig å snakke med legen om symptomer og hvordan migrenen påvirker hverdagen. Fortell om hvordan symptomene innvirker på arbeid og familieliv, og beskriv hvordan tilstanden er på det verste. Da hjelper du legen med å forstå hvordan hodepinen din er, slik at vedkommende lettere kan gi råd om hvordan du kan håndtere den. Hvis du ofte har hodepine eller migrene, kan du ha behov for å bli henvist til en spesialist.

Lurt å være forberedt

Har du tatt migrenetesten PIN? Last ned PIN-testen her. Da kan det være smart å ta denne med til legen. Det er også en god idé å ha en hodepinekalender eller å føre migrenedagbok, det vil gjøre det lettere for legen å sette opp en plan for hvordan du kan håndtere migrenen.

Oppfølging av legen

Det er viktig at legen følger opp behandlingen av migrenen, enten det er anfallsbehandling, forebyggende tiltak eller begge deler. Ta med deg hodepinekalenderen hver gang du er hos legen din, så blir det lettere å snakke om hodepinen.

Les også Om hodepinekalender og hvorfor kartlegge migrenen.

MIG-NO-00016 Februar 2023