Migrenepodden

Endelig en egen podcast om migrene!

Podcasten for deg som har migrene eller kjenner noen som har migrene, og for alle som er interessert i hjernehelse og hodepinesykdom.

I hver episode av Migrenepodden inviterer programlederne, nevrologene Jana Midelfart-Hoff og Andrej Khanevski inn spesialister og pasienter for å snakke om problemstillinger som er viktige for mange med migrene og for deres nærmeste – både familie, venner og kolleger. Også fagpersoner og helsepersonell er hjertelig velkommen inn for å lytte.

Med denne podcasten vil vi spre kunnskap – og stikke hull på mulige fordommer og misforståelser knyttet til migrene. Våre lyttere vil få praktiske tips og råd for en bedre migrenehverdag.

Alle eksperter som intervjues i podcasten opptrer som uavhengige eksperter innenfor sine fagområder. Har du forslag til viktige temaer for framtidige program? Send en melding til Migreneskolen på Facebook. Del gjerne Migrenepodden med andre som kan ha nytte og glede av den!

Episode 1:  Hva er egentlig migrene?

Hva er egentlig migrene og hvorfor syns nevrolog Andrej at det er en merkelig sykdom? Dette får du svar på i denne episoden av Migrenepodden. Vi ser også nærmere på migrene i et historisk perspektiv, hvordan aura oppleves og om hvorfor det er viktig å skrive migrenedagbok, og mye mer om hjernesykdommen 900 000 nordmenn lever med. I tillegg forteller nevrologene Jana Midelfart-Hoff og Andrej Khanevski om sine egne opplevelser med migreneanfall og aura (AJO-NO-NP-00091).

Hør episode 1 her:

Episode 2:  Migrene og søvn

Søvn kan være en utfordring ved migrene. Både for lite søvn og for mye søvn kan trigge migreneanfall, men søvn kan også stoppe anfall. Vi snakker med professor i søvnsykdommer, Bjørn Bjorvatn, fra Haukeland universitetssykehus i Bergen om den hva søvn egentlig er, hvorfor den er så viktig og hvordan migrene og søvn henger sammen. Bjørn deler også sine tre beste søvnråd i denne episoden av Migrenepodden (AJO-NO-NP-00092).

Hør episode 2 her:

Migrenepodden er utviklet i regi av Teva Norge.

Informasjonen som gis i podcasten er av generell karakter og kan ikke erstatte legebesøk. Symptomer som nevnes her kan også være tegn på annen sykdom, så oppsøk legen din hvis du er usikker eller har spørsmål.