Migrene og familieliv

For Kristin kom migreneanfallene hyppigere da hun fikk barn. Hvordan var det å være småbarnsmor og samtidig ha migrene? Kristin forteller litt fra sitt liv og viktigheten av å finne en god balanse i livet for å få med seg litt av småbarnstiden.

Les mer

Nedstemthet er vanlig ved migrene

Føler du deg nedstemt eller deprimert før, under eller etter migreneanfall? Da er du ikke alene. Mange opplever nedstemthet som en del av migrenen, forteller hodepinelspesialist Tine Poole i medisinsk fagråd i Hodepine Norge.

Les mer

Livsdrømmen falt i grus

Da Eirik som 18-åring fikk diagnosen episodisk migrene med aura, tok han en ny vurdering av drømmejobben han hadde hatt. Han la en ny plan, og det er han veldig glad for i dag.

Les mer

Stigma og kunnskapsmangel

Folk flest vet fortsatt for lite om migrene, og mange med migrene opplever at sykdommen bagatelliseres. Hør Kristin snakke om stigmatiseringen knyttet til migrene her.

Les mer

Når pappa har migrene

Når pappa har migrene – Jørgen har hatt migrene i 18 år, les intervjuet og få hans opplevelser av familielivet med migrene og småbarn.

Les mer

Om migrene og gode hjelpere

Gode støttespillere er viktig – kanskje spesielt når du har en kronisk sykdom. Det kan være lurt å være tydelig på hva slags hjelp du trenger og tenke litt gjennom hvor du legger lista. Hør Kristin fortelle om sine gode hjelpere her.

Les mer

Trening og avspenning – og migrene

Enkle øvelser for trening og avspenning kan avhjelpe ved migrene. Fysisk trener og coach Jørgen Hylen Aasen fikk diagnosen migrene som 10-åring, og deler her noen enkle tips.

Les mer

Søvn – en stor migrenetrigger

For oss med migrene er det enklere sagt enn gjort å etablere en god søvnhygiene, men i denne artikkelen finner du forhåpentligvis noen gode råd.
Les mer

Migrene i arbeidslivet

Hvordan er det å ha migrene og samtidig både ha familie og være i jobb? Hva kan du og arbeidsgiver sammen gjøre for å skape en mest mulig triggerfri arbeidsplass? Hør Kristin fortelle om hva som fungerer for henne.

Les mer

Råd for ferien med migrene

Hvordan kan man få en best mulig ferie, med minst mulig migrene? Vi har snakket med en erfaren migrenesykepleier, og samlet noen enkle råd som vi håper kan være nyttige.

Les mer